Binnen Mea Fysio Marsdijk is er 1 manueel therapeut werkzaam. Een manueel therapeut richt zich op het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, oefeningen, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen.

Afhankelijk van uw klachtenbeeld bepaald uw behandelend manueel therapeut of fysiotherapeut samen met u of het zinvol is om manuele therapie in te zetten.

Bel met ons voor een afspraak!
0592 - 346 950